Un profesor din Letonia, în mobilitate academică la Facultatea de Litere ULIM

Categories Evenimente, International, Lectii publice, Limba engleza, Mobilitate academica, Parteneriate

Doamna Agrita Lujāne, lector la Universitatea Turiba din Riga, Letonia, și șefa Catedrei de Științe ale Comunicării din cadrul aceleiași instituții, se află în vizită academică la Facultatea de Litere ULIM. Vizita Domniei sale se înscrie în programul de mobilitate internațională Erasmus+ și include perioada 11-16 septembrie curent.

Lectorul a avut o întrevedere cu conducerea facultății, decanul interimar și șefa Catedrei Filologie Germanică, conf. univ. dr. Inga STOIANOVA și Directoarea Centrului Cooperare Internațională, Doamna Valentina CIUMACENCO. Au fost trasate direcțiile de bază de colaborare între universitatea noastră și cea letonă: co-organizarea de evenimente științifice, schimb de experiență, publicații ș.a.

Scopul vizitei doamnei Agrita Lujāne este și unul de predare. Astfel, profesoara din Letonia a desfășurat o serie de lecții publice pentru studenții anglofoni de la Litere, conform orarului:

12 septembrie, ora 11.20-12.50, sala 401 – Tema lecției Crosscultural Communication and Cultural Shock.

14 septembrie, orele 08.00-09.30 și 09.40-11.10, sala 302 – Tema lecției Subcultures.

Prelegerile au fost axate pe abordarea societății din perspectivă interculturală, formarea unei generații cu adevărat europene, urmând principiul toleranței și al înțelegerii reciproce întru evitarea conflictelor generate de diferențele între indivizi, etnii, popoare.

Tinerii au avut ocazia să discute cu înaltul oaspete despre experiența Letoniei în materie de educație și dezvoltare societală și progresul pe care l-a înregistrat această țară după perioada post-sovietică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *