Symposia Studentium, conferință științifică internațională organizată sub egida Școlii Doctorale ȘUPC

Categories Cercetare, Conferinte, Evenimente, International, Limba engleza, Limba franceza, Limba romana, Parteneriate, Traducere, Viata studenteasca

În data de 27 aprilie, la ULIM, s-a desfășurat conferința științifică anuală Symposia Studentium, organizată, pentru al doilea an consecutiv, sub egida Școlii Doctorale Științe Umaniste, Politice și ale Comunicării (ȘUPC).

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Facultatea de Litere și Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, fiind consacrat aniversării a 25-a de la fondarea ULIM. Studenți de la toate cele trei cicluri universitare, licență, masterat și doctorat, reprezentați ai instituțiilor de învățământ superior din România, Georgia, Federația Rusă și Republica Moldova au dezbătut varii probleme și fenomene de interes național și internațional din domeniul științelor sociale și umaniste.

Cei de la litere au abordat diverse probleme centrate pe traducere, interpretare și limbaje specializate; terminologie, terminografie și terminotică; pragmatică, semiotică, literatură, interculturalitate ș.a.

Printre partenerii de forță ai conferinței științifice menționăm Universitatea „Danubius” din Galați, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, România; Universitatea de Stat „Șota Rustaveli” din Batumi, Georgia, Universitatea Umanitar-Tehnologică de Stat din Orehovo-Zuevo, Rusia ș.a.

Publicul a fost salutat de conf. univ. dr. Ludmila COADĂ, Directorul Școlii Doctorale ȘUPC, ULIM; conf. univ. dr. Marina GORȘKOVA de la Universitatea Umanitar-Tehnologică de Stat din Orehovo-Zuevo, Rusia, cadre didactice ULIM și participanți din străinătate.

Consultați AICI Programul Conferinței

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *