Ringul poeților postmoderni din Republica Moldova, la ULIM

Categories Evenimente, Literatura

Fondul Culturii Scrise din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Uniunea Scriitorilor din Moldova, au organizat la ULIM, în data de 11 decembrie curent, runda a IV-a a „Ringului poeților”, proiect cultural, aflat la ediția a II-a. Autorii Irina Nechit, Silvia Caloianu, Alexandru Vakulovski și Victor Țvetov au intrat într-o competiție a metaforelor, prezentând un recital de poezie, mai puţin obişnuită, oferind, totodată, răspunsuri la întrebările studenților de la Facultatea de Litere, iar la final, aceștia ca reprezentanți ai unui juriu, au decis cine este învingătorul. Concurenții au fost însoțiți de scriitorii Dumitru Crudu și Nicolae Spătaru.

Prof. univ. dr. hab. Elena Prus, vicerector pentru cercetare, a subliniat că fenomenul literar cultivat a fost dintotdeauna una dintre priorități, la ULIM. „Ringul poeților este o lecție inedită de literatură, o competiție între scriitori, cu reminiscențe din Evul Mediu, când existau turnee între trubaduri, care se provocau în bătălii intelectuale, literare, de bun gust și cultură. Este o idee preluată și dezvoltată, într-o manieră a poeților preponderent făcând parte din curentul postmodern”, afirmă dna Elena Prus.

Miza concursului a ținut de decizia publicului, nefiind influenţat de cineva.

Studenții au optat pentru Irina Nechit, alături de alți câștigători din rundele precedente – Emilian Galaicu-Păun, Vitalie Răileanu și Zina Bivol. Pe 20 decembrie, se va desfășura competiția finală, în urma căreia vom afla câștigătorul ediției a II-a a Ringului poeților postmoderni din R. Moldova.

„E o formulă originală de a promova poezia, pentru că în ultima vreme avem tot mai puțini cititori și suntem în căutarea unor noi modalități de provocare la lecturi. De-a aduce mai aproape de oameni poezia”, susține scriitorul Nicolae Spătaru, coordonatorul Ringului poeţilor.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *