Prof. univ. dr. Ana GUȚU participă la Reuniunea Comisiei Regionale de Experti a AUF

Categories AUF, Evenimente, Francophonie, International, Limba franceza

Pe parcursul acestor zile, la București, în incinta Direcției Regionale Europa Centrală și Orientală (DRECO) a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), are loc reuniunea Comisiei Regionale de Experți (CRE), la care participă și prim-vicerectorul ULIM, prof. univ. dr. Ana GUȚU.

Membrii CRE discută despre proiectele universitare francofone în țările Europei Centrale și de Est, finanțarea și relevanța acestora, precum și prioritățile de viitor, în vederea relansării Noului Spațiu Universitar Francofon.

În vara acestui an s-a încheiat un important proiect francofon axat pe  optimizarea serviciilor de asigurare a calității în universități (Optimisation des services d’assurance qualité dans les universités membres) – OptiQua, un proiect ce se înscrie în axa 3 a programării cvadrienale a AUF, din care ULIM a făcut parte.

Ana GUȚU a reprezentat universitățile francofone din ECO în instanțele AUF din 2009, a fost membru al Biroului și al Consiliului Asociativ, aleasă în această calitate la Adunarea Generală AUF de la Bordeaux, Franța, apoi mandatul a fost reconfirmat în 2013 (calitatea de membru al Consiliului Asociativ și Consiliului de Administrare), la Adunarea Generală AUF de la Sao Paolo, Brazilia.

Prof. univ. dr. Ana GUȚU este Cavaler la Ordinului Național al Republicii Franceze Legiunea de Onoare, se înscrie în pleiada savanților de talie europeană și se distinge printr-un atașament profund la valorile și idealurile F(f)rancofoniei, domeniu în care este un specialist emerit, un manager și un nume de referință în sistemul de învățământ superior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *