Lectorul Valentina CIUMACENCO a participat la Forumul internațional „Triangle 2017”

Categories Evenimente, International, Limba engleza, Parteneriate, Proiecte

La 23-24 martie curent, Doamna Valentina CIUMACENCO, Directoarea Centrului Cooperare Internațională (CCI) și lector la Catedra Filologie Germanică, a participat la cea de-a III-a ediție a Forumului internațional Triangle 2017, cu genericul Promovarea cooperării internaționale pentru consolidarea triunghiului cunoașterii în Republica Moldova.

Triangle 2017, desfășurat la Academia de Studii Economice din Moldova, are loc cu sprijinul Comisiei Europene prin intermediul proiectului INTEGRA, Centrul de excelență Jean Monnet în Studii Europene de Integrare Economică.

Forumul a reunit cadre didactice universitare, funcționari publici, grupuri profesionale și reprezentanți ai societății civile, lideri universitari (inclusiv prorectori responsabili de activitatea de cercetare și alte categorii de personal de conducere), precum și persoanele interesate, care fac parte din învățământul superior și cel de cercetare;  reprezentanți ai Consiliului Rectorilor din Republica Moldova;  reprezentanți ai instituțiilor de cercetare; autorități publice, antreprenori și tineri cercetători din Republica Moldova și UE (în total 300 de persoane).

Valentina CIUMACENCO a luat parte la dezbaterile din cadrul atelierului Internaționalizarea învățământului superior și a cercetării (Internationalization of higher education and research). De asemenea a avut ocazia să poarte discuții cu specialiști notorii în materie de management universitar, la workshop-ul interactiv Creativity the Art of Management and Leadership, animat de prof. Clive HOLTHAM de la University of London, UK.

Directoarea CCI a reprezentat ULIM și la ediția din anul trecut, aducând în atenția participanților realizările notabile ale universității noastre în ceea ce privește colaborările externe, parteneriatele strategice cu instituții prestigioase din întreaga lume, promovarea cu ardoare a diversității culturale etc., în conformitate cu Strategia de Dezvoltare ULIM pentru anii 2015-2020.

Experiența  și modelul de internaționalizare ULIM sunt înalt apreciate de experții internaționali, deseori fiind propuse ca exemplu pentru alte instituții din regiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *