Unul dintre cei mai apreciați dascăli ai Facultății de Litere ULIM, dr. hab. Angela SAVIN, profesor la Catedra Filologie Romanică „Petru ROȘCA”, înscrie astăzi o nouă pagină în calendarul vieții.

Domnia sa desfășoară o frumoasă activitate didactică, de formare a zeci de generații de licențiați, masteranzi și doctoranzi, manifestând peste tot exigență, seriozitate, civism asumat, credință în Dumnezeu, dar și sprijin în afirmarea tuturor. Se distinge și printr-o bogată și variată activitate de cercetare, concretizată în monografii, multiple studii lingvistice

Continue Reading "Prof. univ. dr. hab. Angela SAVIN, la ceas aniversar"

În cursul dimineții, prof. univ. dr. Hülya KÜÇÜKOĞLU de la Școala de Limbi Străine din cadrul Universității Hacettepe din Ankara, însoțită de dna Esra ȘEN, reprezentanta Ambasadei Turciei în R. Moldova, au efectuat o vizită de lucru la ULIM. Dr. Hülya KÜÇÜKOĞLU a fost desemnată de Ministerul Educației Naționale a Republicii Turcia pentru angajarea, la ULIM, ca lector de limbă turcă. Oaspeții au avut o întrevedere cu Dl Vladimir CHIRINCIUC, vicerector pentru relații internaționale, dna Valentina CIUMACENCO, directoarea Centrului Cooperare Internațională și Dna Inga STOIANOVA

Continue Reading "La ULIM vor începe cursurile gratuite de limba turcă, predate de un profesor de la Universitatea Hacettepe din Ankara"

Andrei GALBEN, cel care a fost rectorul și fondatorul ULIM, a ridicat, la 16 decembrie, premiul Universitatea Anului 2017 în cadrul unei emisiuni înregistrate la postul public de televiziune Moldova 1.

Este ultima emisiune televizată la care a participat regretatul rector, academician Andrei GALBEN, în cadrul căreia IPNA Compania „Teleradio-Moldova” a acordat instituției noastre titlul onorific Universitatea Anului, cu nominalizarea „Progres și inovare în educație”, pentru 25 de ani de studii de calitate, colaborare internațională și promovarea pozitivă a imaginii Republicii Moldova

Continue Reading "ULIM, universitatea anului: Ultima apariție publică a Rectorului Andrei GALBEN"

Mii de oameni au participat la funeraliile rectorului ULIM, Andrei GALBEN – de la șefi de stat, diplomați acreditați în R. Moldova, personalități academice și oameni de cultură – la studenți și simpli cetățeni. Ceremoniile de înmormântare au început în seara zilei de 19 decembrie, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală, cu o slujbă de pomenire și au continuat a doua zi, la ULIM, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatului. A urmat un miting de doliu, după care funeraliile s-au încheiat la Cimitirul Central din Chișinău.

Continue Reading "Miting de doliu în memoria rectorului și fondatorului ULIM, Andrei GALBEN"

Nimic nu poate şterge durerea şi tristeţea ce s-au aşternut în inimile tuturor celor care fac parte din marea Familie ULIM. Un suflet nobil, bun și iubitor pe nume Andrei GALBEN, rectorul și fondatorul instituției noastre, s-a ridicat la Cer, fără să ne spună niciun cuvânt de adio, semn că avea o sete de viață nemaipomenită.

Andrei GALBEN a încetat din viață subit în seara zilei de 16 decembrie, la vârsta de 69 de ani.

Ceremonia funerară va demara marți, 19 decembrie

Continue Reading "ULIM a îmbrăcat haine de doliu: s-a stins din viață Rectorul Andrei GALBEN"

O veste neașteptată și tristă a bulversat viața cetății universitare. La 16 decembrie a.c. la vârsta tuturor împlinirilor – 69 de ani, s-a stins subit din viață încheindu-și periplul terestru cel care a fost Rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova, academcianul Andrei Galben. Personalitate universitară complexă, doctor habilitat în istorie, profesor universitar, umanist și manager de excepție, Andrei Galben a avut o activitate prolifică în mai multe domenii: istoria, dreptul, guvernanța universitară, internaționalizarea vieții academice.

Continue Reading "Necrolog: In memoriam Andrei GALBEN, Rector ULIM"

Fondul Culturii Scrise din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Uniunea Scriitorilor din Moldova, au organizat la ULIM, în data de 11 decembrie curent, runda a IV-a a „Ringului poeților”, proiect cultural, aflat la ediția a II-a. Autorii Irina Nechit, Silvia Caloianu, Alexandru Vakulovski și Victor Țvetov au intrat într-o competiție a metaforelor, prezentând un recital de poezie, mai puţin obişnuită, oferind, totodată, răspunsuri la întrebările studenților de la Facultatea de Litere, iar la final, aceștia ca reprezentanți ai unui juriu, au decis cine este învingătorul. Concurenții au fost însoțiți de scriitorii Dumitru Crudu și Nicolae Spătaru.

Continue Reading "Ringul poeților postmoderni din Republica Moldova, la ULIM"

La 07 decembrie, profesorii Facultății de Litere au participat la un workshop de actualitate, destinat cadrelor didactico-științifice, cercetătorilor și redactorilor științifici ai revistelor instituționale, organizat la ULIM de Departamentul Informațional Biblioteconomic (DIB), în colaborare cu Școlile Doctorale ULIM.

Tema supusă dezbaterii a fost Dreptul de autor și mediul digital, atelierul fiind susținut de Domnul Andrei MOISEI, expert în domeniu, specialist coordonator în cadrul Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI). Participanții au discutat despre legislația Republicii Moldova

Continue Reading "Plagiatul, furtul intelectual și protecția dreptului de autor în era digitală"