Mesajul Decanului

Facultatea de Litere este o unitate universitară modernă şi dispune de săli dotate cu echipament de ultima oră: laboratoare audio-video, săli multi-media cu conectare la internet, săli lingofonice, săli pentru traducere simultană, Centru de Reușită Universitară, fapt care permite asigurarea tehnică a lecţiilor de audiere, mass media, traducere consecutivă, traducere simultană, traducere specializată, traducere literară etc. Studenţii facultăţii au la dispoziţie propria sală de lectură cu un fond bogat de carte şi acces la baze de date internaţionale. Citește mai departe →

Zilele Francofoniei – 2017

Facultatea de Litere, prin Catedra Filologie Romanică „Petru ROȘCA” și Centrul de Reușită Universitară (CRU), organizează, în perioada 14 martie – 10 aprilie 2017, Zilele Francofoniei. 

Vezi AICI Programul activităților, care cuprinde varii activităţi atractive pentru publicul larg, de la dezbateri, mese rotunde, concursuri studenţeşti până la evenimente de rezonanţă internaţională.

Training Specificitatea prestării serviciilor de traducere și interpretariat în instanțele de judecată

La solicitarea traducătorilor și interpreților autorizați din Republica Moldova, Facultatea de Litere organizează, la 05 aprilie, ora 14.30, un seminar practic de traducere, cu participarea practicienilor și experților în domeniu. Aflați AICI detalii despre înscriere și participare.

Colocviul internațional La Francopolyphonie

În perioada 07-08 aprilie 2017, Institutul de Cercetări Filologice și Interculturale din cadrul Facultății de Litere ULIM organizează ediția a XII-a a Colocviului internațional La Francopolyphonie, cu genericul Multilingvism, Contrastivitate și Comunicare Interculturală.

Vezi aici Apelul la contribuții și Programul Colocviului.

Festivalul Filmului Francofon 2017

Alianța Franceză din Moldova și Ambasada Republicii Franceze, desfășoară, în perioada 19-26 martie curent, mult îndrăgitul Festival al Filmului Francofon. Ediția din acest an, a XVI-a, este consacrată ilustrei personalități a lui Jacques-Yves COUSTEAU.

Vezi AICI Programul Festivalului și promo-urile filmelor

Stagiu la redacția în limba franceză din cadrul Radio România Internațional, finanțat de AUF

În 2017, redacția în limba franceză a postului de radio România Internațional (București) va găzdui 3 stagiari în jurnalism. Prioritate au studenții francofoni înscriși în universitățile membre ale AUF, la specialitățile de limbi străine, comunicare, jurnalism, studii europene etc. Aflați mai multe AICI.

Concursul Francofoniei 2017

Cu ocazia Zilelor Francofoniei 2017, Antena din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală, în colaborare cu Ambasada Franței în Republica Moldova și Alianța Franceză, lansează două concursuri: de fotografie și clipuri video.

Detalii găsiți AICI.

Festivalul studenților francofoni din Europa Centrală și Orientală

Agenția Universitară a Francofoniei organizează în perioada 15-19 mai 2017, la Zagreb, Croația, ediția a VI-a a Festivalului studenților francofoni din ECO, cu tema Francofonia creativă.

Detalii privind înscrierea, participarea și criteriile de selecție: pe site-ul AUF.

Campania În sprijinul Absolventului ULIM

În perioada 10 februarie – 15 iunie 2017, Departamentul Informațional Biblioteconomic ULIM desfășoară Campania În sprijinul Absolventului ULIM, destinată studenților din anii terminali licență, masterat și doctorat. 

Pentru detalii consultați conceptul campaniei și materialul promo.

Francopolifonia prin videoconferință: conexiuni cu centre academice din Europa și Africa

Francopolifonia prin videoconferință: conexiuni cu centre academice din Europa și Africa

Sâmbătă, 08 aprilie, Centrul de Reușită Universitară ULIM a fost gazda celei de-a doua zi a Colocviului internațional La Francopolyphonie: Multilinguisme, contrastivité et communication interculturelle (Francopolifonia: Multilingvism, contrastivitate și comunicare interculturală), organizat anual de[...]
Colocviul internațional „La Francopolyphonie” la cea de-a XII-a ediție

Colocviul internațional „La Francopolyphonie” la cea de-a XII-a ediție

Vineri, 07 aprilie, au demarat lucrările Colocviului internațional La Francopolyphonie, ajuns la cea de-a 12 ediție și având genericul Multilingvism, Contrastivitate și Comunicare Interculturală. Evenimentul a fost organizat de Institutul de Cercetări Filologice și Interculturale din cadrul Facul[...]
Eminentul filosof francez Jacques DEMORGON a devenit Doctor Honoris Causa ULIM

Eminentul filosof francez Jacques DEMORGON a devenit Doctor Honoris Causa ULIM

Unul dintre cei mai importanți oameni de știință ai secolului în care trăim, renumitul filosof, sociolog și lingvist francez, Domnul Jacques DEMORGON, a primit, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de către Senatul Universității Libere Internaționale din Moldova. Prezența la eveniment [...]
ULIM ocupă poziții fruntașe în clasamentul „U-Multirank” al Uniunii Europene

ULIM ocupă poziții fruntașe în clasamentul „U-Multirank” al Uniunii Europene

Pentru a treia oară consecutiv, ULIM a fost inclusă în clasamentul mondial U-Multirank-2017, ediția a IV-a, inițiată de Comisia Europeană, în mai 2014. Contrar clasamentelor tradiționale internaționale, evaluările „U-Multirank” se bazează pe cinci domenii-cheie: performanța în cercetare, calitatea [...]
Masă rotundă consacrată sistemului politic francez

Masă rotundă consacrată sistemului politic francez

Deviza națională a Franței – „Libertate, egalitate, fraternitate” nu a îmbătrânit, ci este de actualitate. În acest spirit de unitate și entuziasm francofon, la 29 martie, studenții Facultății de Drept, ghidați de lectorul de limbă franceză Svetlana SARACUȚA, au participat la masa rotundă cu generic[...]