Pentru atingerea perfectiunii - Va oferim cheia succesului.
 

Dragi studenți din prezent, trecut și viitor,

Autenticitatea, responsabilitatea și încrederea reciprocă trebuie să ne definească atitudinea față de studii. Autenticitatea educației ține de voința proprie de a se instrui pentru viață. Responsabilitatea profesiei pe care o vizați este evidentă, căci întreaga istorie umană s-a construit prin dialogul echitabil al limbilor-culturi; în fond, știința, artele, religia, progresul în societatea cunoașterii rezultă din actul de traducere-interpretare. Încrederea – în oameni, în meserie, în cuvânt – este crucială. Aceste imperative sunt reale, pe măsura aspirațiilor Dumneavoastră.Chintesenţa activităţii de traducere rezidă în competența și onestitatea traducătorului. Astfel, modelul de formare a specialistului la Facultatea de Litere este susţinut de varii strategii de studiere metacognitivă şi socio-afectivă, care stimulează învăţarea autonomă, bazată pe gândirea critică și creativă.Personalitatea studentului contează! De aceea, parcursul academic pe care și-l alege fiecare candidat la Facultatea de Litere oferă instrumente de valorificare a personalității lingvistice și intelectuale individuale. În acest sens, interrelaţia dintre strategiile de predare și stilurile de învăţare este principială. Prin urmare, se ține cont de curbele de potențial în cadrul grupelor academice și se pune accent pe pedagogia conţinuturilor ca metodă decisivă întru performanță și mai ales întru depăşirea dificultăţilor de învățare. Calitatea dialogului cu dascălul în aulă și în spațiul virtual este un atu reconfortant pentru fiecare discipol. Respectiv, planificarea managerial-didactică concordă cu politicile de asigurare a calităţii tridimensionale de predare-învățare-(auto)evaluare și de dezvoltare tripartită a capitalului uman al studentului prin cunoștințe-abilități-competențe pentru viață-carieră-atitudine.Atmosfera și condițiile de studiu fac diferența! Spațiul educațional destinat Facultății corespunde necesităților de învățare multilingvă și de formare interculturală complexă în domeniul de profil, cu aule echipate în spiritul limbii și culturii studiate și cu laboratoare dotate performant pentru cursurile specializate. Dintre facilitățile și dotările principale, menționăm următoarele: studii gratuite pentru candidaţii de înaltă performanţă; burse de excelență pentru reușită academică și rezultate deosebite; mobilități academice și stagii internaționale; reduceri pentru absolvenţii ULIM la continuarea studiilor la masterat; opțiunea Limba C, cu studierea gratuită a unei limbi asiatice; resurse didactice și documentare în variantă tradițională și digitizate; conexiune multimedia și acces liber la baze de date europene și internaţionale; activități de validare a calității vieții studențești (cămin, sală de lectură a Facultății, cercuri studențești, program cultural, complex sportiv cu diverse oferte, etc.).Să învățați cu atitudine, cu aspirații frumoase și convingeri sănătoase, dragi prieteni ai profesiei!


 

NOUTATI / EVENIMENTE

- ALTE NOUTATI SI EVENIMENTE RECENTE LA FACULTATE VEZI AICI

- EVENIMENTE FRANCOFONE VEZI AICI

 

 • Seminarul de formare „Educație antreprenorială”

  19.06.2019

  În perioada 18-19 iunie curent, ULIM este gazda seminarului de formare ”Educație antreprenorială” la care au luat parte universitarii din instituțiile francofone din Republica Moldova, ULIM, USARB, UPSC, USM, UTM, UASM și din Ucraina.

 • A XIV-a ediție a Colocviului Internațional „La Francopolyphonie: Manifestations (inter)culturelles par la sémantique des langues-cultures” la ULIM

  18.05.2019

  Institutul de Cercetări Filologice şi Interculturale (ICFI), Facultatea de Litere ULIM în colaborare cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), Biroul Europei Centrale și Orientale, Antena Chișinău și cu Universitatea „Spiru Haret” din București au organizat în zilele de 15 și 16 mai curent, cea de-a XIV-a ediție a Colocviului Internațional „La Francopolyphonie: Manifestations (inter)culturelles par la sémantique des langues-cultures”.

 • „Desant poetic” la ULIM în cadrul Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”

  08.05.2019

  „Primăvara Europeană a Poeților” În cadrul Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a IX-a, organizat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova în cooperare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău și susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, la 8 mai curent, la ULIM a fost deschis „Desantul poetic”, eveniment la care au participat studenți și profesori de la Facultatea de Litere.

 • Impresiile post-Autoguvernare se perpetuează, la fel și activitățile de premiere și apreciere

  25.04.2019

  În cadrul săptămânii de Autoguvernare Studențească au fost implicați toți studenții Facultății și întrucât ei sunt mulți, entuziaști și talentați, ceremoniile de premiere și recunoaștere a talentelor durează. Cei care nu au fost prezenți la activitatea oficială de înmânare a certificatelor de participare și de excelență au fost invitați la noi sesiuni de apreciere a contribuției studențești. În data de 22.04.2017 a fost organizată o ceremonie pentru cei mai activi studenți de la specialitatea engleză-spaniolă. Toți premianții au participat în cadrul activităților curriculare și extracurriculare dedicate limbilor și culturilor studiate la Facultatea de Litere, ULIM.

 • Conferința științifică „Symposia Studentium” ediția 2019

  23.04.2019

  La 19 aprilie curent, corpul didactic și studenții s-au întrunit la conferința științifică anuală „Symposia Studentium”, ediția 2019. În cuvântul introductiv la Ședința Plenară a conferinței prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorectorul pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale a lansat genericul actualei ediții - „Pregătim viitorul inteligent”.

 • Afisate 1 - 5 din 72 Articole