Prof. univ. dr. hab. Elena PRUS, un model al autoperfecțiunii

Categories Aniversari, Evenimente

Astăzi, 2 septembrie, e moment de sărbătoare pentru filologia romanică și pentru întreaga comunitate academică de la ULIM. Acum ceva mai mult de jumătate de secol, într-o frumoasă zi de început de toamnă, se năștea o Doamnă deosebită, un intelectual rafinat, un ilustru Savant și un Om de excepție pe nume Elena PRUS. Autoare a numeroase studii și exegeze literare, monografii, ghiduri, articole științifice, care se găsesc în importante biblioteci de pe diverse continente, Domnia Sa este cunoscută și în calitate de critic literar, fiind membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova şi România.

Institutul de Cercetări Filologice și Interculturale, pe care îl conduce începând cu anul 2006, a devenit un veritabil lăcaș al științei, lăcaș ale cărui uși nu se închid niciodată.

La ceas aniversar, colegii de breaslă, studenții și discipolii vin cu sincere felicitări și urări de sănătate, gânduri bune, putere lăuntrică necesară pentru materializarea ideilor și proiectelor științifice  pe care le are, dar și putere în desfășurarea activității didactice orientată spre tineretul studios avid de a-i asculta excepționalele prelegeri de poetică și literatură comparată.

Exigenţa şi responsabilitatea, profunzimea şi abnegația faţă de știinţa filologică reprezintă cartea de vizită a omagiatei, căreia toţi admiratorii îi spun cu preţuire: Joyeux anniversaire!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *