Prof. univ. dr. hab. Dragoș VICOL, laureat al Premiului Național 2017 în domeniul științei

Categories Cercetare, Evenimente

În ajunul Zilei Independenței, la Palatul Republicii, s-a desfășurat Gala Premiului Național, ediția 2017.

Acest premiu, în valoare de 100 de mii de lei, se acordă cetăţenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile care au îmbogăţit substanţial ştiinţa, tehnologiile, cultura, arta şi sportul și au avut un impact considerabil asupra progresului tehnicoştiinţific şi socialeconomic, asupra culturii naţionale şi mondiale. Câştigătorii Premiului Naţional sunt selectați în bază de concurs.

În posesia Premiului Național au intrat 11 personalități din domeniile susmenționate.

Foto: gov.md

Premiul pentru certările de fenomenologie a culturii a fost obținut de prof. univ. dr. hab. Dragoș VICOL, care activează în cadrul Catedrei Filologie Romanică „Petru ROȘCA”.

Domnia sa este și deținător al altor premii naționale și internaționale, participant la mai multe conferinţe, simpozioane, congrese, reuniuni ştiinţifice internaţionale de specialitate. La vârsta de doar 24 de ani a devenit doctor în filologie, la 25 de ani șef al Catedrei Filologie Română ULIM, iar în 2005 a susținut și teza de doctor habilitat.

Colegii de la Litere, discipolii și studenții îi adresează sincere felicitări și îi urează multă sănătate și noi realizări în plan profesional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *