Faculty of Letters

În seara zilei de 16 noiembrie, Domnul Ghenadie RÂBACOV, șeful catedrei Filologie Romanică „Petru ROȘCA” și responsabil al Centrului de Reușită Universitară ULIM, am fost invitatul emisiunii „Întâlniri cu prietenii” de la postul de radio Vocea Basarabiei, moderată de Alex Nistiriuc.

Discuțiile au fost axate pe sistemul educațional românesc, metodologiile și tendințele de ultimă oră în predarea și învățarea limbilor străine, relația profesor – student, viitorul limbii franceze și francofonia universitară. […]

În aceste zile, cadrele didactice și studenții de la Litere își aproprie gândurile de Doamna Inna COLENCIUC, lector, drd. la Catedra Filologie Germanică, care își aniversează ziua de naștere.

La cea aniversar, îi adresăm felicitări călduroase, urându-i multă sănătate, fericire, liniște sufletească și bucurii.

Noi, echipa de la Litere, suntem cu toţii beneficiari ai dărniciei Dascălului Inna COLENCIUC care, pe lângă calităţile intelectuale şi profesionale […]

Tineri, activi, la început de drum, neînfricați, ambițioși, imprevizibili, decidenți ai viitorului – așa se văd studenții francofoni de la Facultatea de Litere ULIM.

Vineri, 17 noiembrie, ziua în care în întreaga lume este marcată Ziua Internațională a Studenților, aceștia și-au dat întâlnire în Centrul de Reușită Universitară (CRU), reușind să creeze o adevărată atmosferă de sărbătoare atât pentru profesorii cât și pentru colegii lor.

Scopul activității a fost de a îndemna tinerii de astăzi să lupte pentru […]

Palatul Parlamentului din București a găzduist, la începutul acestei luni, Conferința Femeilor Francofoniei cu tema Creație, inovație, antreprenoriat, creștere și dezvoltare – femeile decid, un eveniment de anvergură la care au participat în jur de 700 de invitați din 54 de țări francofone din întreaga lume: antreprenori, reprezentanți ai societății civile, ai statelor și guvernelor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Mai multe detalii AICI.

Rezultatele evenimentului francofon organizat sub înaltul patronaj al președintelui României Klaus IOHANNIS în cooperare cu OIF […]

Astăzi, Centrul de Reușită Universitară (CRU) și Catedra Filologie Romanică „Petru ROȘCA” din cadrul Facultății de Litere ULIM au marcat Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare.

Această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în lumea întreagă la 10 noiembrie 2002, sub egida Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) și are menirea de a oferi șansa mobilizării tuturor factorilor interesați – de la oficiali, șefi de stat și de guvern, până la cercetători, cadre didactice și elevi – în jurul subiectelor de natură științifică și de promovare […]

Joi, 09 noiembrie curent, reprezentanții British Council din Ucraina, Domnul Simon ETHERTON și Doamna Victoria IVANISHCHEVA, s-au aflat într-o vizită de lucru, la ULIM. Înalții oaspeți au venit cu inițiativa de relansare a cooperării dintre ULIM și British Council, prin derularea de noi proiecte didactice, conform metodologiilor de ultimă oră. Reprezentanții British Council din Ucraina au avut o întrevedere cu prof. univ. dr. hab. Elena PRUS, vicerector pentru cercetare științifică; conf. univ. dr. Vladimir CHIRINCIUC; conf. univ. dr. Inga STOIANOVA, decan interimar al Facultății de Litere și Doamna Valentina CIUMACENCO, directoarea Centrului Cooperare Internațională. […]

Lectorul universitar Corina IVANIUC, membru titular la Catedra Filologie Germanică, înscrie astăzi o nouă filă în calendarul vieții.

Este absolventa Facultății de Litere ULIM, ciclurile licență și masterat. A ales să-și facă meseria cu pasiune, iar cei care o cunosc mărturisesc că este o profesoară de vocație. Chiar de la începutul carierei sale didactice, s-a evidențiat printr-un stil aparte, agreat atât de colaboratori cât și de studenți.

Cu un veșnic entuziasm de tânăr specialist în materie de didactică […]

1 2 3 17